Werkzaamheden Werkzaamheden Werkzaamheden

Der Mannschaft

Voor adressen en telefoonnummers: zie hier.

Alfred Vinken

Bernhard Kroppen

Martin Breidenbach

Alfred Vinken

Bernhard (Bernie Bärnchen) Kroppen

Martin Breidenbach

Baumeister Vinken, klein maar dapper. Motto: "Als ik op het punt sta om een balk door te zagen, denk ik eerst honderd keer na, waaróm ik die balk eigenlijk door moet zagen." Verantwoordelijk voor het millimeterwerk van het nieuwe dak, en heel veel meer.

www.vinken.de

Überdachdeckermeister. De technologische ontwikkeling in zijn vangebied heeft zich de afgelopen eeuw beperkt tot de introductie van de gasbrander en de haakse slijper. Verder is het gewoon klimmen als een berggeit. Bescheiden en vakbekwaam.

Diplomarchitekt. En dat niet alleen: ook nog eens Sachverständiger für Schall- und Wärmeschütz. Waar vind je dat nog? Zeer nauwgezet en duurzaam tot het bot.

www.wohnwerkstadt.de

Lothar Winz

Rolf Bartels Thomas Götzen

Lothar Winz

Peter Bartels

Thomas Trabert

Schreiner / meubelmaker. Het verhaal wil dat zijn meesterstuk al dermate complex in elkaar zat dat zelfs zijn docenten niet meer doorhadden welke hoogstandjes er in verwerkt waren. Maakte in Viersen op basis van één foto het profiel na van de dakgoot, dat bij aankomst in Amsterdam vrijwel precies overeen bleek te komen met het origineel.

Dakdekker. Cool, zoals het iedere dakdekker op tien meter hoogte betaamt. Paswerk met graten en firsten. Als het even kan zit hij op de boot bij Roermond, en verraadt daarmee zijn Nederlandse oorsprong. Of zou hij eigenlijk een Limbo zijn?

Zimmermeister of eigenlijk: Zen-zimmermeister. Zijn toewijding aan zijn werk is zo totaal dat hij het liefst zou zien dat ik die nieuwe zolder alleen voor meditatie zou gebruiken. Geen electriciteit, geen computers, geen tv. Ruhe. Minimalist ook: met zo min mogelijk het maximum bereiken. Kwam in botsing met Alfred over de vraag of hij had moeten commanderen tijdens de Grote Hijs. Niet zijn stijl.

Thomas Trabert Sacha Bartels Ludwig Heußen

Thomas Götzen

Sascha Bartels

Ludwig (Lui) Heußen

Zimmermann, die het prima vindt zo. Waarom per se Zimmermeister worden als je het nu ook al goed hebt? In zijn vrije tijd producent van High End luidsprekers. Mag graag een sigaret opsteken tijdens het inbrengen van de Isofloc...

Dakdekker en broer van die andere Bartels. Beheerst het vak, en kan op de juiste tijden, en vooral op de juiste plekken van zijn rust genieten. Klasse-tandembestuurder ook.

Der Lui. Eigenlijk helemaal geen timmerman of dakdekker, maar meegenomen als huisvriend van Alfred vanwege de leut en –oorspronkelijk– voor de catering. Leut kan je hebben, met deze waterval aan grappen. Tegelijk een bijzonder warme persoonlijkheid, die de week van het dak zich ook nog eens op allerlei fronten verdienstelijk maakte. Charming!

Annemieke Romeijn

Annemieke Romeijn

Annemieke (Akke) Romeijn

Bram Bos

Goede vriendin van Bram en een belangrijke oorzaak van het feit dat hij nu het Polderhuis bezit. Ondanks haar eigen besognes altijd paraat om extra sfeer te maken – van bloemen tot cadeautjes, en goede gesprekken mee te hebben.

www.corpuscallosum.nl

Tsja, die neus, hè.

www.xs4all.nl/~brambos